A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Zöldfűszeres gomba puliszkával

2015. január 20. - Istvan Cserny

zoldfuszeres_gomba_puliszkaval.jpgHozzávalók

800 g gomba
50 ml CIVITA kukoricaolaj 
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zöld kapor
2-3 szál tárkony
1-2 szál rozmaring
1 kötés zöldhagyma
200 g cseresznyeparadicsom
400 g CIVITA kukoricaliszt
só, bors


A kukoricalisztből, 1 l vízből ízlés szerint sózva puliszkát főzünk. Amikor kissé kihűlt, vágjuk fel kb. egy centi vastag szeletekre. A gombát megmossuk, jól meghámozzuk és lecsöpögtetjük, majd egy centis darabokba vágjuk. A gombadarabokat olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, hagymát és a zöld fűszert.
Ezután fedjük le a serpenyőt és kis tűzön 3-4 percig hagyjuk sülni. Végül ízesítsük sóval és borssal. A felszeletelt puliszkát egy olajjal kikent edénybe tesszük, a tetejére pedig rátesszük a sült gombát, majd a paradicsomokat.
Az edényt 15 percre a sütőbe tesszük.
 

Mennyiség: 4 fő

Elkészítési idő: 60 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr697091067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása