Hozzávalók
A tésztához
4 db tojás
12 dkg cukor
10 dkg CIVITA kukoricaliszt
2 evőkanál kakaópor
15 dkg meggy (vagy bármilyen más gyümölcs ízlés szerint)
A szóráshoz
5 dkg porcukor
Elkészítés
A gyümölcsöt lecsepegtetjük és kimagozzuk.
Szétválasszuk a tojásokat (külön a sárgája, külön a fehérje) külön edényekbe.
El kezdjük verni a tojások fehérjét, közben hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habot készítünk belőle.
Óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a kukoricalisztet.
A tortaformát vagy a tepsit kukoricaliszttel meghintjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
A krém felét belerakjuk a formába.
A krém másik felébe belerakjuk a kakaóport, majd a formában lévő krémre borítjuk, és szépen elsimítjuk rajta.
A kimagozott és lecsepegtetett gyümölcsöt ráhalmozzuk a krémre.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Porcukorral hintve, tetszés szerint tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre