Hozzávalók
1 filézett csirkemell
2 szelet bacon (helyett füstölt zsírnélküli sonkakocka)
2 dl tejszín
Tapenade:
5 dkg (kis maroknyi) lecsöpögtetett olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanák dijoni mustár
1 kávéskanál oregano
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
2 evőkanál borecet
Köret:
1 bögre köles
1,5 bögre CIVITA kukoricadara
3 bögre víz, só (kicsit több, mint gondolnánk, mert a kukorica dara felveszi),
2 gerezd fokhagyma paszírozva
zöldségek (brokkoli, karfiol)
sajt
lilahagyma
Elkészítés
Mixerbe összekeverjük a tapenade összetevőit, közben a csirkét olajon pirítjuk a sonkával (ha túl sok a leve, akkor egy idő után leöntjük, és aláöntünk egy kanálnyi kukoricaolajat és akkor fog csak pirulni, különben főzzük a saját levében! Ha kész, összekeverjük őket a tejszínnel.
A tepsi aljába lepakoljuk a zöldségeket, ráreszelünk egy kis sajtot, majd megöntjük a dara-köles-víz keverékkel. Lefedve a sütőben sütjük 30-40 percet, majd a fedelet lecseréljük, a sajtot és a lilahagymát rápirítjuk.