Hozzávalók
20 dkg CIVITA kukoricaliszt
10 dkg darált dió
15 dkg nádcukor vagy barna cukor
3 tojás sárgája
18 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
kevés fahéj
csipet só
Elkészítés
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, mint egy hagyományos linzer tészta esetében. Két részre osztjuk, kb. 5 cm vastag hengerekké sodorjuk őket, és egyenként alufóliába sodorjuk, mintha egy hatalmas szaloncukor lenne. Legalább egy órát pihentetjük. Majd, kicsomagoljuk a hengereket, és kb. fél cm vastagságú korongokra vágjuk őket. Egy hengerből levágott kekszeket egy nagyon sütőlapon lehet kisütni. A nyers tészta tetejét megszórhatjuk vágott aszalt sárgabarackkal is. 180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt kisütjük őket. Fontos, hogy ne égjen meg. A kukoricaliszttől szép sárga kekszeink lesznek.
40 keksz