A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Kínai édes-savanyú csirke zöldségekkel

2016. szeptember 29. - Csiki Klaudia

Hozzávalók

 

052.JPG1 doboz konzerv ananász
2-2 ek. ketchup, borecet vagy lime leve, CIVITA kukoricaliszt
2-3 ek. CIVITA ÁZSIAI fűszerezésű kukoricaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
2 db kockára vágott sárgarépa
1 nagy db, nagyobb kockákra vágott csirkemell filé
1 db konzerv kukorica
1 db konzerv darabolt paradicsom

 

 

Elkészítése

Először keverjük ki az édes-savanyú mártás az ananász levéből, a ketchupből, az ecetből és a kukoricalisztből. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban. Tegyük bele a hagymát, a paprikát, a sárgarépát és a csirkekockákat, és az egészet rázogatva pirítsuk kb. 3-5 percig, amíg a zöldségek elkezdenek puhulni, a hús pedig szinte teljesen megsül. Adjuk hozzá a kukoricát, az ananászt és a mártást, illetve a darabolt paradicsomot. Forraljuk 2 percig. Ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük. Ha a zöldségek is kellően puhák, elkészült az étel. Rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr5011751345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása