Hozzávalók
1 doboz konzerv ananász2-2 ek. ketchup, borecet vagy lime leve, CIVITA kukoricaliszt2-3 ek. CIVITA ÁZSIAI fűszerezésű kukoricaolaj1 fej apróra vágott vöröshagyma1 db piros kaliforniai vagy kápia paprika2 db kockára vágott sárgarépa1 nagy db, nagyobb kockákra vágott csirkemell filé1 db konzerv kukorica1 db konzerv darabolt paradicsom
Elkészítése
Először keverjük ki az édes-savanyú mártás az ananász levéből, a ketchupből, az ecetből és a kukoricalisztből. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban. Tegyük bele a hagymát, a paprikát, a sárgarépát és a csirkekockákat, és az egészet rázogatva pirítsuk kb. 3-5 percig, amíg a zöldségek elkezdenek puhulni, a hús pedig szinte teljesen megsül. Adjuk hozzá a kukoricát, az ananászt és a mártást, illetve a darabolt paradicsomot. Forraljuk 2 percig. Ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük. Ha a zöldségek is kellően puhák, elkészült az étel. Rizzsel tálaljuk.