A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Óriási vásári akció a CIVITA standján az év legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, az OMÉK-en

2015. szeptember 17. - Istvan Cserny

Az ősz a szakmai rendezvények és konferenciák időszaka. Alig telt egy hónap a Debrecenben megrendezésre kerülő Farmer Expo óta, máris egy újabb kiállításra hívjuk meg az érdeklődőket. Az OMÉK, az ország legnagyobb, és legrégebbi agrárjellegű szakmai rendezvénye, idén szeptember 23-27. kap helyet a Hungexpon, ahol a CIVITA óriási vásári akcióval várja az érdeklődőket!

 omeknetre1.jpgA betűszó az immár több, mint 100 éves múltra visszatekintő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt rejti. Az elmúlt 100 évben is, csakúgy, mint ma, az a cél, hogy a rendezvény bemutassa az agrárszektor eredményeit. Az első hasonló jellegű esemény még gróf Széchenyi István nevéhez köthető. Az időben haladva előre, a modern kor kihívásaira válaszolva is folyamatosan fejlődik a kiállítás szakmaisága, így a közönség kiállításról-kiállításra egyre újabb, jobb, gazdaságosabb, egészségesebb termékekkel, technológiákkal találkozhat. Minden évben érdemes kilátogatni, és megkeresni az újdonságokat.

 omek_vasari_akcio.jpg

 

A kiállításon az agrárium szinte teljes vertikuma helyet kap, hiszen koncentráltan, egy helyen mutatkozik be az állattenyésztés, a növénytermesztés, a szőlészeti és borászati ágazat, az erdő- és halgazdálkodás, a mezőgazdaságot kiszolgáló gépek ipara, és nem utolsó sorban az élelmiszeripar. Ehhez kapcsolódik a CIVITA Food Kft is, hiszen a Farmer Expon debütált impozáns standdal jelenik meg a Hungexpo G pavilonjában. Külön, erre a rendezvényre összeállított akcióval kedveskedik az érdeklődőknek és a vásárlóknak, hiszen minden terméket kedvezményesen lehet majd megvásárolni. Természetesen kóstolásra is lehetőség van, ahogy az már szokás a standon. A tésztákra különleges szószokat készítünk, az olajakat pedig kukorica pufival lehet majd mártogatni!

 

Az idén külön szekciót kap az allergén mentes élelmiszerek bemutatója is. Napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap az egészséges táplálkozás, melyben kiemelt helye van a természetes alapanyagoknak. Európában már hagyománnyá vált a „Free From Food Expo” megrendezése, ahol ennek szellemében jelennek meg a kiállítók. Az idén Spanyolország, jövőre pedig Hollandia lehet a házigazdája a kiállításnak. Ennek szellemisége Magyarországon is kezd kialakulni, ezért kiemelten fontos az idén ez a kis szekció, melynek egyik élharcosa tehát a CIVITANagy előrelépés tehát, hogy az idén a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete támogatásával egy szakmai konferencia is megrendezésre kerül szeptember 24-én, a G pavilon 102-es standján, melynek címe: a Free From és Funkcionális Élelmiszerek Konferenciája és kiállítás az OMÉK-on. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

A program a következő

10:30 Köszöntő (Koltai Tünde elnök, Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete) 

10:30 -11:00 A FreeFrom élelmiszerek szerepe a táplálkozásban (Koltai Tünde)  

11:00 -11:30 Élelmiszerbiztonság a gyakorlatban (Dr. Szigeti Tamás János üzletfejlesztési igazgató, WESSLING Hungary Ltd.) 

11:30-12:00 Glulu: egy finom gluténmentes kenyér fejlesztésének története ( Dr. Prokisch József egyetemi docens, Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum Bio- és Környezetenergetikai Intézet) 

 12:00-12:30 Kérdések és válaszok 

12:30-13:00 Szünet 

13:00-13:30 A Funkcionális élelmiszerek előállítása és jövőbeni szerepe (Dr. Süth Miklós elnök, Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács) 

13:30-14:00 Az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló jogszabályok és azok változásai (Kuti Beatrix minőségügyi szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerfeldolgozási Főosztály) 

14:00 -14:30 Kérdések és válaszok 

14:30 -15:00 Szünet 

15:00-15:30 A közétkeztetési rendelet szerepe és a szülők  jelentősége a gyermekek egészséges táplálkozásának kialakításában (Erdélyi-Sipos Alíz főtitkár, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)

15:30-16:00 Élelmiszerek allergénjelölése a gyakorlatban (Móricz Tamás ügyvezető igazgató, FOOD & AGRO CONSULTING Kft.) 

16:00-16:30 Összefoglaló és zárszó 

Jöjjön el Ön is, és keresse a legújabb trendeket, az egészséges megoldásokat! Mi várjuk Önt is a CIVITA standon kóstolóval, akciókkal és az újdonságnak számító tematikával rendelkező konferencián!

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr957794546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása