A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Carbonara Penne egy kis csavarral

2016. október 21. - Csiki Klaudia


013_1.JPGHozzávalók

 

320 g CIVITA penne
1 hagyma
1db brokkoli
2 ágacska friss rozmaring
130 g füstölt makréla filé
CIVITA kukorica olaj
2 tojás
100 ml zsíros tej
40 g Parmezán sajt
1 citrom

 

Elkészítése

 

  1. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Az utolsó 5 percben dobjuk bele a rózsáira szedett brokkolit is. Aprítsuk fel a rozmaring levelecskéit apróra. Vágjuk fel a makréla filét 1 cm-es darabokra. A hagymát vágjuk félbe, és szeleteljük vékony karikákra.
  2. Tegyük a hagymát egy serpenyőbe, melyben előzőleg felmelegített a kukorica olajat. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 perc pirítás után dobjuk bele a rozmaringot és a makrélát. Így is pirítsuk még pár percet.
  3. Közben verjük fel a tojásokat a tejjel, és reszeljük bele a parmezánt.
  4. A tésztát és a brokkolit szűrjük le, és a vízből tegyünk félre egy bögrényit. A tésztát és a brokkolit tegyük bele a serpenyőbe a többi hozzávaló mellé, melyet már levettünk a tűzről. Öntsük rá a tojásos tejet, és a főzővízből egy keveset. Keverjük jól össze. Reszeljünk rá sajtot, és locsoljuk meg a citrom levével.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr8011827487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása