Hozzávalók
320 g CIVITA penne1 hagyma1db brokkoli2 ágacska friss rozmaring130 g füstölt makréla filéCIVITA kukorica olaj2 tojás100 ml zsíros tej40 g Parmezán sajt1 citrom
Elkészítése
- Főzzük meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Az utolsó 5 percben dobjuk bele a rózsáira szedett brokkolit is. Aprítsuk fel a rozmaring levelecskéit apróra. Vágjuk fel a makréla filét 1 cm-es darabokra. A hagymát vágjuk félbe, és szeleteljük vékony karikákra.
- Tegyük a hagymát egy serpenyőbe, melyben előzőleg felmelegített a kukorica olajat. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 perc pirítás után dobjuk bele a rozmaringot és a makrélát. Így is pirítsuk még pár percet.
- Közben verjük fel a tojásokat a tejjel, és reszeljük bele a parmezánt.
- A tésztát és a brokkolit szűrjük le, és a vízből tegyünk félre egy bögrényit. A tésztát és a brokkolit tegyük bele a serpenyőbe a többi hozzávaló mellé, melyet már levettünk a tűzről. Öntsük rá a tojásos tejet, és a főzővízből egy keveset. Keverjük jól össze. Reszeljünk rá sajtot, és locsoljuk meg a citrom levével.