A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Champurrado - Mexikói sűrű forrócsoki

2015. február 05. - Istvan Cserny

champurrada.jpegHozzávalók

4 bögre tej
2 bögre víz
1 fahéjrúd (mexikói)
1 1/2 tábla (gluténmentes) csokoládé (mexikói pl.Taza) 70%-os
170 g cukor (nádcukor)
1/2 bögre CIVITA kukoricaliszt

Elkészítés

Egy közepes méretű fazékban, felhevítjük a tejet a cukrot, a fahéjat és a csokit egészen addig míg fel nem oldódnak benne. Keverjük külön a 2 bögre vizet és kukoricalisztet amíg fel nem oldódik. Öntsük bele a kukoricalisztes mixtúrát a tejbe, és keverjük el, majd  lassú tűzön 8-10 percig míg krémes állaga nem lesz.

Melegen fogyasszuk.

8185005088_1b0e35a956.jpg 8185005010_dd0d2ebe7e.jpg 8185005146_3ce786dd6b.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr377143179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása