A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Rebarbarás leves túrógaluskával

2015. február 05. - Istvan Cserny

rebturg.jpgHozzávalók

400 g rebarbara
2 kis szál levendula virágzata
50 ml víz
35-45 g cukor
300 ml tej
A túrógaluskához:
200 g túró
1 db tojás
35 g CIVITA kukoricaliszt
csipet só
25 g cukor
1/2 citrom reszelt héja

 Elkészítés

A rebarbarát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel, a levendulavirágzattal, és a cukorral együtt. Közepes tűzön, fedő alatt 10-13 perc alatt puhára pároljuk, majd kihűtjük. Végül egy mixertálba tesszük, ráöntjük a tejet, és krémesre turmixoljuk. Hűtőben kihűtjük. A túrógaluska hozzávalóit alaposan kikeverjük, a hűtőben 30 percet pihentetjük. Majd forrásban lévő vízbe galuskákat szaggatunk a masszából. Amikor feljönnek a víz tetejére, ki lehet őket szedni. A levest hidegen fogyasszuk, tört pisztáciával megszórhatjuk.

A túrógaluska helyett lehet túrógombóc is.  4 adag

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr317143051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása