Hozzávalók
A galuskához:
30 g hagyma
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
80 g CIVITA kukoricadara
210 ml víz
csipet só
25 g cheddar sajt
A mártáshoz:
120 ml tejszín
150 ml zöldségalaplé
50 g natúr diókrém
só
pici fokhagyma
pici chili
1 mk lime leve
+ 200 g laskagomba
CIVITA kukoricaolaj
tört színes bors
Elkészítés
Először a kukoricagaluska alapot készítjük el. Ehhez finomra aprítjuk a hagymát, és egy kis olajon megdinszteljük. Erre szedjük a kukoricadarát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk picikét, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor belereszeljük a sajtot, és lefedve 10 percet pihentetjük. Ha ez megvan, diónyi adagokra osszuk, és mindegyikből nudlit formázunk. Félretesszük. A laskagombát kevés, forró olívaolajon megpirítjuk, közben tört borssal ízesítjük. Ha megpirultak, félretesszük, melegen tartjuk. A serpenyőben ezt követően átpirítjuk a kukorica galuskákat is. Ha szükséges, kevés olajat öntünk még alá. Ha készen van, félretesszük, melegen tartjuk. A serpenyőbe öntjük az alaplevet, a tejszínt és a diókrémet. TIPP: Diókrém hiányában az őrölt diót addig krémesítjük az alaplével, amíg nagyon krémes nem lesz. A diókrém selymesen krémes, ezt az állagot házi mixerrel elég nehéz lenne előállítani, talán lehetetlen. Egy kézi habverővel simára keverjük, közepes hőfokon besűrítjük. Enyhén sózzuk. Csak egy késhegynyi reszelt fokhagymát tegyünk hozzá, mert a túl sok nagyon elvinné az ízeket. Pici friss chilivel, és lime levével ízesíthetjük, ezek nagyon jól illenek a dió ízéhez.