Hozzávalók
400 g bőr nélküli lazac filé1 citrom leve és reszelt héja2 ek. aprított kaporlevél340 g CIVITA spagetti225 g sárgarépa, vékony hosszú csíkokra vágva225 g cukkíni, vékony hosszú csíkokra vágva1 ek. natúr CIVITA kukorica olaj100 g zsíros tejfölsó és bors ízlés szerinta tálaláshoz friss kapor és egy gerezd citrom
Elkészítése
Vágjuk a lazacot kis kockákra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a citrom héját és levét, illetve a kaprot. Keverjük jól össze, és tegyük a hűtőbe legalább 10 percre.
Főzzük ki a spagettit 8 perc múlva adjuk hozzá a sárgarépa csíkokat, és 1 perccel később a cukkíni csíkokat is.
Melegítsük fel az olajat egy tapadás mentes serpenyőben. Vegyük ki a lazacot a marinádból, de azt tegyük félre. Tegyük a halat a serpenyőbe, és 3-4 percig süssük.
Adjuk hozzá a marinádot és a tejfölt, és főzzük így pár percig. Sózzuk, borsozzuk, és kapcsoljuk le a lángot.
Szűrjük le a zöldséges tésztát, és keverjük össze a szaftos halkockákkal.
Friss kaporral és citrommal tálaljuk.