Hozzávalók
A polentához:
150 g CIVITA kukoricadara
560 ml víz
csipet só
150 g sárgarépa
100 g zellergumó
60 g vöröshagyma
1 ek CIVITA kukoricaolaj
tört színes bors
A gombamártáshoz:
500 g csiperkegomba
2 ek CIVITA kukoricaolaj
só
tört színes bors
1 ágacska kakukkfű
1 db pici gerezd fokhagyma
1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
150 ml házi tejszín
1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés
A polentához először megpároljuk a zöldségeket. A hagymát, a sárgarépát, és a zellert 5x5 mm-es kockákra vágjuk. A kukoricaolajon puhára dinszteljük őket, közben sózzuk, borsozzuk. Egy magasabb falú tálat kibélelünk folpackkal, ebbe fogjuk majd a polentát kidermeszteni. A vizet a sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a kása el nem válik az edény falától. Ekkor belekeverjük a zöldségeket. Még melegen beleöntjük a folpackkal kibélelt formába a masszát, egyenletesre simítjuk, a tetejét befedjük ismét folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Langyosra hűtjük, ez után már lehet szeletelni. Közben elkészítjük a gombát. Ehhez a gombát megtisztítjuk, majd apró szeletekre vágjuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, rászedjük a gombát, ráreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a kakukkfüvet. Sózzuk, megpároljuk, közben levet is fog engedni. A tejszínt kikeverjük kukoricaliszttel, ebbe keverünk 2-3 evőkanálnyit a gomba levéből, majd ezt visszacsurgatjuk a raguba. Forralunk rajta egyet, majd lehúzzuk a tűzről.
Végül belekeverjük a finomra aprított petrezselymet is.
4 főre