A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Répatorta

2014. november 27. - Istvan Cserny

reptort.jpgHozzávalók

A tésztához

150 g sárgarépa (nyers, reszelt)
  1 kiskanál sütőpor
 10 g rizsliszt
 10 g CIVITA kukoricaliszt
  0.5 kiskanál szódabikarbóna
 30 g kukoricakeményítő
 20 g
 50 g CIVITA kukoricadara
  0.5 kiskanál fahéj (őrölt)
  0.5 kiskanál szerecsendió (őrölt)
  0.5 kiskanál gyömbér (őrölt)
  0.5 db narancs leve és héja
  2 db tojás
  1 csipet só
 70 g kristálycukor
  1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj

A tetejére

200 g mascarpone
  0.5 db narancs leve és héja
  1 púpozott evőkanál porcukor

Elkészítés

A megtisztított sárgarépákat reszeljük le.

Adjuk hozzá a darált földimogyorót, a kukoricakeményítőt, a kukoricadarát, a szódabikarbónát, a sütőport és a kétféle lisztet. Adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió) és a fél narancs reszelt héját, valamint levét.

A tojásokat verjük habosra a csipet sóval és a nyírfacukorral, öntsük hozzá az olajat.

Adjuk a a felvert cukros tojásokat a lisztes-répás keverékhez. Alaposan keverjük össze.

Vajazzunk és lisztezzünk ki (kukoricaliszttel) egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Öntsük bele a tésztát, majd előmelegített (légkeveréses) sütőben 180 °C-on süssük meg.

A mascarpone-hoz adjuk hozzá a cukrot, és a fél narancs levét, majd jól keverjük össze.

Kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét, reszeljünk rá díszítésként narancshéjat. Minimum 1 órára tegyük hűtőbe.

Teljes elkészülési idő 55 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr386937899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása