Hozzávalók
A tésztához
150 g sárgarépa (nyers, reszelt)
1 kiskanál sütőpor
10 g rizsliszt
10 g CIVITA kukoricaliszt
0.5 kiskanál szódabikarbóna
30 g kukoricakeményítő
20 g
50 g CIVITA kukoricadara
0.5 kiskanál fahéj (őrölt)
0.5 kiskanál szerecsendió (őrölt)
0.5 kiskanál gyömbér (őrölt)
0.5 db narancs leve és héja
2 db tojás
1 csipet só
70 g kristálycukor
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
A tetejére
200 g mascarpone
0.5 db narancs leve és héja
1 púpozott evőkanál porcukor
Elkészítés
A megtisztított sárgarépákat reszeljük le.
Adjuk hozzá a darált földimogyorót, a kukoricakeményítőt, a kukoricadarát, a szódabikarbónát, a sütőport és a kétféle lisztet. Adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió) és a fél narancs reszelt héját, valamint levét.
A tojásokat verjük habosra a csipet sóval és a nyírfacukorral, öntsük hozzá az olajat.
Adjuk a a felvert cukros tojásokat a lisztes-répás keverékhez. Alaposan keverjük össze.
Vajazzunk és lisztezzünk ki (kukoricaliszttel) egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Öntsük bele a tésztát, majd előmelegített (légkeveréses) sütőben 180 °C-on süssük meg.
A mascarpone-hoz adjuk hozzá a cukrot, és a fél narancs levét, majd jól keverjük össze.
Kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét, reszeljünk rá díszítésként narancshéjat. Minimum 1 órára tegyük hűtőbe.
Teljes elkészülési idő 55 perc