A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Lazacos spagetti

2016. november 03. - Csiki Klaudia

025.JPGHozzávalók

400 g bőr nélküli lazac filé
1 citrom leve és reszelt héja
2 ek. aprított kaporlevél
340 g CIVITA spagetti
225 g sárgarépa, vékony hosszú csíkokra vágva
225 g cukkíni, vékony hosszú csíkokra vágva
1 ek. natúr CIVITA kukorica olaj
100 g zsíros tejföl
só és bors ízlés szerint
a tálaláshoz friss kapor és egy gerezd citrom

 

Elkészítése

Vágjuk a lazacot kis kockákra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a citrom héját és levét, illetve a kaprot. Keverjük jól össze, és tegyük a hűtőbe legalább 10 percre.

Főzzük ki a spagettit 8 perc múlva adjuk hozzá a sárgarépa csíkokat, és 1 perccel később a cukkíni csíkokat is.

Melegítsük fel az olajat egy tapadás mentes serpenyőben. Vegyük ki a lazacot a marinádból, de azt tegyük félre. Tegyük a halat a serpenyőbe, és 3-4 percig süssük.

Adjuk hozzá a marinádot és a tejfölt, és főzzük így pár percig. Sózzuk, borsozzuk, és kapcsoljuk le a lángot.

Szűrjük le a zöldséges tésztát, és keverjük össze a szaftos halkockákkal.

Friss kaporral és citrommal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr5111927377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása