Hozzávalók
200 ml sűrű, zsíros tejszín
700 ml magas zsírtartalmú te]
4 nagy tojássárgája
3 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
200 g cukor
1 teáskanál vaníliakivonat (vanília rúd ízlés szerint)
Elkészítés
1. A tejszínt és a tejet egy Iábasban óvatosan melegítsük össze. Mielõtt forrni
kezd, vegyük le a tűzről. Közben egy nagy tálban habverővel keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, a kukoricaliszttel és a vaníliakivonattal. A forró tejszínes tejet állandó keverés közben, apránként öntsük a cukros-tojásos keverékre.
2. Töröljük ki a lábost, majd öntsük vissza a keveréket, és fakanállal kavargatva melegítsük, míg a sodó besűrűsödik, de figyeljünk arra, hogy ne kapjon le és ne csomósodjon össze. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen.
Adagonként 382 Kcal, 5 g fehérje, 38 g szénhidrát,
20 g zsír, 11 g telített zsírsav, 29 g cukor, 0,1 g só
8 Személyre * előkészítés: 10 perc * főzés : 15 perc