A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Spárgakrém leves sajtos polenta galuskával

2014. november 27. - Istvan Cserny

sparpol.jpgHozzávalók

A leveshez

1 cs spárga(ha lehet zöld)
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
1 db krumpli
2 db húsleveskocka
1,5 dl tejföl
1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
1 teáskanál cukor

őrölt bors
szerecsendió
1,5 l víz

galuskához
1 dl CIVITA kukoricadara
2 dl víz
reszelt sajt
snidling

őrölt bors

Elkészítés

leves

A spárgát alaposan megmosni, majd kisebb darabokra felvágni. A spárgafejeket félretenni.
A krumplit és a vöröshagymát megpucolni és apróra felvágni.

Egy edénybe beletenni a vajat és felolvasztani, majd hozzáadni a vöröshagymát és üvegesre párolni. Ezután beletenni az apró darabokra vágott spárgát és a krumplit. Megszórni a cukorral, majd jól összeforgatni és 1-2 percig párolni. Ezután megszórni az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel és felönteni a vízzel. Beletenni a húsleveskockát, kiforralni, majd lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzni. Ezután botmixerrel pépesíteni. (ha fehér spárgából készül, akkor pépesítés után, szűrőn átszűrni)

A tejfölt simára keverni a kukoricaliszttel és egy pici levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Kiforralni és párpercig még főzni.

Egy edénybe vizet forralni, majd beletenni egy csipet cukrot és a félretett spárgafejeket. 3-4 percig főzni, majd leszűrni és hideg vízzel leöblíteni, és félretenni.
Közvetlenül tálalás előtt a leveshez adni.

galuska

Egy edénybe beleönteni a kukoricadarát és a vizet, majd ízlés szerint sózni és borsozni.
Állandó keverés mellett, szép lassan addig főzni, még olyan sűrű lesz, hogy elválik az edény falától. Ekkor levenni a tűzről és hűlni hagyni.

Ha már éppen csak langyos, belekeverni a reszelt sajtot és az apróra vágott snidlinget. Vizes kézzel ízlés szerinti nagyságú és formájú gombócokat készíteni belőle. Tálalásig félretenni.


Tálalás előtt a levesbe belekeverni az előzőleg roppanósra főzött spárgafejeket, a gombócokat pedig a már tányérba kimert levesbe tenni. Egy csipet szerecsendiót reszelni a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr336937677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása