A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Polentás-prosciuttós ropogós

2015. január 19. - Istvan Cserny

puliszkapro.jpgHozzávalók

200 g CIVITA kukoricadara
90 g prosciutto
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
25 g parmezán reszelve
ketchup a tálaláshoz (ízlés szerint)



Elkészítés

1. Főzzük meg a polentát 5 dl sós vízben. Borítsuk egy kivajazott tepsibe. Ha kihűlt, vágjuk 18 vastag csíkra.
2. Melegítsük elő a sütőt (villany 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat).
Vágjuk fel prosciuttót is 18 szeletre. Tegyük a polentát az olajjal egy tálba, borsozzuk, és keverjük össze. Csavarjunk a polentacsíkra egy szelet prosciuttót, majd tegyük tepsibe, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
3. Süssük 25-30 percig, míg aranybarnára pirulnak - 15 perc után forgassuk meg őket Ízlés szerint ketchuppal tálaljuk.


Adagonként: 230 kcal, 6 g fehérje, 24 g szénhidrát,
12 g zsír, 7 g telített zsír, 5 g rost, 5 g cukor, 0,5 g só

18 darab
Előkészítés: 15 perc Sütés: 30 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr377088431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása