A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Nektarinleves darakockákkal

2015. január 19. - Istvan Cserny

nekpul.jpgHozzávalók

leveshez:
4 dl víz
fél fahéjrúd 5 cm-es
vaníliadarab felhasítva - hüvely és magok is kerüljenek a levesbe
1 kisebb citrom vékonyan hámozott héja
3-4 evőkanál cukor
6 kisebb nektarin (kb. 60 dkg)
1 dl tejszín
1 csapott evőkanál keményítő
levesbetéthez:
3 dl tej
3-4 evőkanál CIVITA kukoricadara
picurka só
1 evőkanál vaníliás cukor
őrölt fahéj a tálaláshoz

Elkészítés

A fahéjból, citromhéjból, vaníliából, cukorból és vízből fűszerkivonatot főzök. Közben a nektarint leforrázom, héját lehúzom, majd kisebb darabokra vágom. A kivonatból kihalászom a fűszereket, beleteszem a barackot, egyet forralok rajta, majd botmixerrel pürésítem. A tejszínt kikeverem a keményítővel, ezzel sűrítem a barackpürét.
Tejbegríz-kockákkal tálalnám, de most éppen nem volt itthon búzadara, így kukoricadarából készítettem. A sűrűre főzött tejbedarát egy alufóliával bélelt négyzet alapú edénybe simítom. Hűtőben megdermesztem, majd tányérra borítva, a fóliát lehúzva, apró kockákra vágom. Tálaláskor a levesbe teszem a kockákat és fahéjjal megszórom.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr667088775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása