Hozzávalók
leveshez:
4 dl víz
fél fahéjrúd 5 cm-es
vaníliadarab felhasítva - hüvely és magok is kerüljenek a levesbe
1 kisebb citrom vékonyan hámozott héja
3-4 evőkanál cukor
6 kisebb nektarin (kb. 60 dkg)
1 dl tejszín
1 csapott evőkanál keményítő
levesbetéthez:
3 dl tej
3-4 evőkanál CIVITA kukoricadara
picurka só
1 evőkanál vaníliás cukor
őrölt fahéj a tálaláshoz
Elkészítés
A fahéjból, citromhéjból, vaníliából, cukorból és vízből fűszerkivonatot főzök. Közben a nektarint leforrázom, héját lehúzom, majd kisebb darabokra vágom. A kivonatból kihalászom a fűszereket, beleteszem a barackot, egyet forralok rajta, majd botmixerrel pürésítem. A tejszínt kikeverem a keményítővel, ezzel sűrítem a barackpürét.
Tejbegríz-kockákkal tálalnám, de most éppen nem volt itthon búzadara, így kukoricadarából készítettem. A sűrűre főzött tejbedarát egy alufóliával bélelt négyzet alapú edénybe simítom. Hűtőben megdermesztem, majd tányérra borítva, a fóliát lehúzva, apró kockákra vágom. Tálaláskor a levesbe teszem a kockákat és fahéjjal megszórom.