A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Chipotlés sült édesburgonya

2015. január 14. - Istvan Cserny

burgonya.jpgHozzávalók

4 édesburgonya
2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
1 evőkanál chipotleszósz
1 lime héja és leve
1 marék korianderlevél a tálaláshoz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok,
légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat). Vágjuk be az édesburgonyákat 1 cm-ként kb. háromnegyedükig. Kenjük
meg 1/2 ek. olívaolajjal, tegyük egy tepsibe, és süssük 35-40 percig. Ezalatt keverjük össze a maradék olívaolajat, chipotle szószt, lime-levet és héjat.
2. Vegyük ki az édesburgonyát, kenjük be őket a szósszal, és nyomjuk bele a vágásokba is. Tegyük vissza a sütőbe
15-20 percre, hogy átsüljenek. Hintsük meg korianderlevéllel és tálalhatjuk is.

ADAGON KÉNT: 226 kcal, 3 g fehérje, 40 g szénhidrát,
6 g zsír, 1 g telített zsír, 5 g rost, 11 g cukor, 0,3 g só
Előkészítés: 10 perc  sütés: 1 óra

4 főre

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr877072955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása