A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Ricottás szósz zúzott paradicsommal és bruschettával

2015. január 12. - Istvan Cserny

sajbrus.jpgHozzávalók

2×250 g ricotta
200 g könnyű krémsajt
kis csokor menta darabolva és néhány
levél a tálaláshoz
kis csokor metélőhagyma darabolva
450 g érett paradicsom
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj + a hintéshez
A BRUSCHETTÁHOZ
1 francia bagett gluténmentes
változat, vékonyra szeletelve
2  evőkanál CIVITA kukoricaolaj
2 nagy gerezd fokhagyma összenyomva

Elkészítés

1. Egy tálban keverjük össze a ricottát, krémsajtot, mentát, metélőhagymát és
kevés sót. Öntsük át egy tálba, és készítsünk lyukat a közepén. Ebbe helyezzük
majd a paradicsomokat. Tálalásig hűtsük.
2. Egy másik tálban kézzel törjük össze a paradicsomokat, hogy lédús pürét kapjunk. Szűrjük le, és a levét öntsük ki. Adjuk hozzá az ecetet, cukrot, olívaolajat
és egy kis sót, keverjük össze.
3. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt.
A kenyérszeleteket kenjük meg olajjal, és dörzsöljük be fokhagymával.
Tegyük őket a serpenyőbe, és pirítsuk mindkét oldalukat 1-2 percig
4. Kanalazzuk a tört paradicsomot a ricottás szósz közepére. Hintsük meg
egy kis olajjal és a mentalevelekkel.

ADAGONKÉNT: 213 Kcal, 10 g fehérje, 17 g szénhidrát,
11 g zsír, 5g telített zsír, 1 g rost, 5 g cukor, 0,7 g só

8 Főre előkészítés: 20 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr317064347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása