Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
10 dkg CIVITA kukoricaliszt
2 teáskanál só
1 evőkanál szárított, őrölt rozmaring
2 tojás
CIVITA kukoricaolaj
a salátához:
1 kis fej újkáposzta (50 dkg)
2 szál répa (30 dkg)
1/2 fej lilahagyma (3 dkg)
30 dkg görög joghurt
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 citrom leve
CIVITA kukoricaolaj
Elkészítés
A káposztát negyedekbe vágom, nagyon vékony csíkokra metélem, majd a csíkokat is két-három részre vágom. A megtisztított sárgarépát éles késsel kisebb csíkokra vágom vagy gyaluval legyalulom.
A lilahagymát megtisztítom, finomra reszelem, majd a sóval, cukorral, citromlével 15 percig állni hagyom. A zöldségeket összeforgatom a lilahagymával, olajjal, joghurttal.
A csirkemell filékről leválasztom a kisebb, vékony belső filét, a maradékot, ha túl vastag lenne, lapjában kettévágom. Enyhén kiklopfolom, úgy, hogy nagyjából egy centi vastag legyen egy-egy szelet. A húst besózom, majd megforgatom a rozmaringgal elkevert kukoricalisztben. Ezt követően megmártom az elhabart tojásban, majd ismét megforgatom a fűszeres kukoricalisztben.
Bő, forró (170-180 C fok) olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütöm
4 főre