A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Bundázott csirkemell salátaágyon

2014. november 26. - Istvan Cserny

rantoothus.jpgHozzávalók

 50 dkg csirkemellfilé
 10 dkg CIVITA kukoricaliszt
  2 teáskanál só
  1 evőkanál szárított, őrölt rozmaring
  2 tojás
  CIVITA kukoricaolaj

a salátához:
  1 kis fej újkáposzta (50 dkg)
  2 szál répa (30 dkg)
  1/2 fej lilahagyma (3 dkg)
 30 dkg görög joghurt
  1 evőkanál cukor
  1/2 teáskanál só
  1 citrom leve
  CIVITA kukoricaolaj

Elkészítés

A káposztát negyedekbe vágom, nagyon vékony csíkokra metélem, majd a csíkokat is két-három részre vágom. A megtisztított sárgarépát éles késsel kisebb csíkokra  vágom vagy gyaluval legyalulom.

A lilahagymát megtisztítom, finomra reszelem, majd a sóval, cukorral, citromlével 15 percig állni hagyom. A zöldségeket összeforgatom a lilahagymával, olajjal, joghurttal.

A csirkemell filékről leválasztom a kisebb, vékony belső filét, a maradékot, ha túl vastag lenne, lapjában kettévágom. Enyhén kiklopfolom, úgy, hogy nagyjából egy centi vastag legyen egy-egy szelet. A húst besózom, majd megforgatom a rozmaringgal elkevert kukoricalisztben. Ezt követően megmártom az elhabart tojásban, majd ismét megforgatom a fűszeres kukoricalisztben.

Bő, forró (170-180 C fok) olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütöm

4 főre

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr346931539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása