Hozzávalók
10 gömbcukkini (10×15-17 dkg)
50 dkg darált sertéscomb
2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
2 evőkanál vaj
1 nagy fej vöröshagyma (15 dkg)
4 dl passzírozott paradicsom + 4 dl víz (vagy 8 dl házi paradicsomlé)
3 gerezd fokhagyma
2 ág majoranna (vagy 2 tk szárított majoranna)
1 csokor petrezselyemzöld
fekete bors
15 dkg CIVITA kukorica kásadara
a tálaláshoz tejföl
Elkészítés
A hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk, majd a hagymát üvegesre sütjük az olívaolajon. Hozzáadjuk a vajat, fokhagymát, átpirítjuk, hozzáadjuk a húst és együtt sütöm, amíg a hús kivilágosodik. Hozzáadjuk a finomra aprított fűszereket, a kukoricakását, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, amíg a dara megpuhul. Ha maradna alatta lé, azt a főzés végén beforraljuk.
A cukkinik kalapját levágjuk, a magos belsejüket karalábévájóval (vagy teáskanállal) kivájjuk, majd megtöltjük a paradicsomos töltelékkel. Vékonyan lekenjük a cukkiniket olívaolajjal, majd kiolajozott sütőtálba tesszük.
200 C fokon 30 percig sütjük, majd tejföllel tálaljuk.