A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Töltött cukkini

2014. november 25. - Istvan Cserny

gombkuk.jpgHozzávalók

10 gömbcukkini (10×15-17 dkg)
50 dkg darált sertéscomb
 2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
 2 evőkanál vaj
 1 nagy fej vöröshagyma (15 dkg)
 4 dl passzírozott paradicsom + 4 dl víz (vagy 8 dl házi paradicsomlé)
 3 gerezd fokhagyma
 2 ág majoranna (vagy 2 tk szárított majoranna)
 1 csokor petrezselyemzöld
    fekete bors
15 dkg CIVITA kukorica kásadara
   a tálaláshoz tejföl

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk, majd  a hagymát üvegesre sütjük az olívaolajon. Hozzáadjuk a vajat, fokhagymát, átpirítjuk, hozzáadjuk a húst és együtt sütöm, amíg a hús kivilágosodik. Hozzáadjuk a finomra aprított fűszereket, a kukoricakását, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, amíg a dara megpuhul. Ha maradna alatta lé, azt a főzés végén beforraljuk.

A cukkinik kalapját levágjuk, a magos belsejüket karalábévájóval (vagy teáskanállal) kivájjuk, majd megtöltjük a paradicsomos töltelékkel. Vékonyan lekenjük a cukkiniket olívaolajjal, majd kiolajozott sütőtálba tesszük.

200 C fokon 30 percig sütjük, majd tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr216930923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása