Hozzávalók
20 dkg CIVITA kukoricadara
15 dkg lágy vaj
3 db felvert tojás
4 dkg mák
5 dkg porcukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg kristálycukor vagy méz
1 evőkanál tej
2 teáskanál száraz fehérbor
20 dkg CIVITA kukoricaliszt
Elkészítés
1. Egy tálba szórjuk a kukoricalisztet és a kukoricadarát, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot, a vajat és 2 tojást. • Hozzáadjuk a bort, és sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Éles késsel 5 cm-es háromszögformákat vágunk a tésztából.
4. A tészta háromszögeket az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A maradék tojást a tejjel felverjük, a sütemények tetejét megkenjük. Mákszemekkel, porcukorral megszórjuk.
5. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
2 tepsi (36 darab) Elkészítési idő: 85 perc Könnyű