Hozzávalók
140 g CIVITA kukoricadara
500 ml víz
500 g túró
30 g cukor
só
citromhéj
7 dkg vaj
25 dkg glutén mentes kenyérmorzsa
6 dkg cukor
35 dkg tejföl
3 dkg cukor (vagy 1-2 ek. méz), vanília
Elkészítés
A vizet felforraljuk, és a sóval (1mk), kukoricadarával kb. 3 percig főzzük.
Ezt követően légmentesen lefedjük, és még 5 percig a saját gőzében hagyjuk puhulni.
Ekkor az áttört túrót belekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és a reszelt citromhéjat.
Formaleválasztót használva az előkészített formába tömörítjük a túrós masszát, és lefedve hűtjük.
Közben gluténmentes kenyérmorzsával pirítunk vajon, és elkészítjük a közepébe kerülő tejfölt is.
A tejfölt a cukorral, és a vanília belsejével összekeverjük, majd a kihűlt, kiborított túró közepébe tesszük.
A pirított gluténmentes kenyérmorzsával díszítjük a korpuszt, de a felvágott szeleteket egyenként is lehet a morzsával díszíteni.