A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Kukoricagaluska (sós/édes)

2014. november 13. - Istvan Cserny

kuga.pngHozzávalók


sós:
25 dkg CIVITA kukoricaliszt
3-4 evőkanál CIVITA kukoricadara
1 liter víz

CIVITA kukoricaolaj
3 fej hagyma
tejföl ízlés szerint
paradicsom
saláta

édes:
lsd. fent hagyma nélkül
darált mák/dió
méz

Elkészítés


25 dkg kukoricalisztet 1 liter forrásban levő, enyhén sós vízbe szórok és kis lángon szüntelenül kevergetve 15 percig  főzöm. Amikor édes illatot kezd árasztani, akkor jó. Ekkor belekeverek  2-3 evőkanál
kukoricaolajat, 3-4 evőkanál kukoricadarát és állni hagyom. Közben 3 fej hagymát hosszúkásra szeletelek és két evőkanál kukoricaolajon, fedő alatt üvegesre, majd pirosra sütöm. Ezután egy evőkanalat olajba mártok és szép nagy kukoricagaluskákat szaggatok az előmelegített tányérokra. A galuskák tetejét mindenki ízlése szerint megszórja. Paradicsomsalátával vagy fejessalátával szoktam kínálni. A tetejére zsírszegény tejfelt is lehet locsolni.

Édesen is szoktam készíteni, ilyenkor a kész puliszkát olajba mártott evőkanállal tűzálló tálba szaggatom.
Darált mákkal vagy dióval megszórom és a tetejére mézet csorgatok.   

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr286892727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása