Hozzávalók
sós:
25 dkg CIVITA kukoricaliszt
3-4 evőkanál CIVITA kukoricadara
1 liter víz
só
CIVITA kukoricaolaj
3 fej hagyma
tejföl ízlés szerint
paradicsom
saláta
édes:
lsd. fent hagyma nélkül
darált mák/dió
méz
Elkészítés
25 dkg kukoricalisztet 1 liter forrásban levő, enyhén sós vízbe szórok és kis lángon szüntelenül kevergetve 15 percig főzöm. Amikor édes illatot kezd árasztani, akkor jó. Ekkor belekeverek 2-3 evőkanál
kukoricaolajat, 3-4 evőkanál kukoricadarát és állni hagyom. Közben 3 fej hagymát hosszúkásra szeletelek és két evőkanál kukoricaolajon, fedő alatt üvegesre, majd pirosra sütöm. Ezután egy evőkanalat olajba mártok és szép nagy kukoricagaluskákat szaggatok az előmelegített tányérokra. A galuskák tetejét mindenki ízlése szerint megszórja. Paradicsomsalátával vagy fejessalátával szoktam kínálni. A tetejére zsírszegény tejfelt is lehet locsolni.
Édesen is szoktam készíteni, ilyenkor a kész puliszkát olajba mártott evőkanállal tűzálló tálba szaggatom.
Darált mákkal vagy dióval megszórom és a tetejére mézet csorgatok.