A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Kukoricalepényben sült provence-i zöldek

2014. november 05. - Istvan Cserny

YI5M8899.jpgHozzávalók

10 dkg  CIVITA kukoricadara
10 dkg  CIVITA kukoricaliszt
 1 liter tej
   só
 1 gerezd fokhagyma
 4 tojás
50 dkg vegyes zöldség(padlizsán, cukkini, sárgarépa, zeller stb.)
   vaj a forma kikenéséhez
 1 ág friss vagy fél teáskanál szárított rozmaring
 1 ág friss vagy fél teáskanál szárított kakukkfű
 1 cs petrezselyem zöldje

Elkészítés

Feltesszük forrni a tejet a sóval és a zúzott fokhagymával. Amikor
felforrt, beleszórjuk az összekevert darát és lisztet, együtt felfőzzük
jó tejbegríz sűrűségűre. Levesszük a tűzről, kicsit lehűtjük, majd
gyors keveréssel hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A zöldségeket megmossuk, nagyobb kockára vágjuk, összekeverjük a fűszerekkel,
a petrezselyem zöldjével meg kevés sóval.
Egy kerek piteformát kivajazunk, beletesszük a befűszerezett zöldségeket,
erre ráöntjük a kukoricakását úgy, hogy félig ellepje Őket.
50 percig sütjük körülbelül 160 fokon.

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc * SÜTÉS: 50 perc * 1 adag: 370 kcal

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr486866751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása