A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Kukoricafelfújt

2014. október 28. - Istvan Cserny

Hozzávalók 4-6 személyre:kukoricafelfujt.jpg
30 dkg morzsolt kukorica
30 dkg CIVITA kukoricaliszt
1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
4-5 szál kakukkfű finomra vágva
1 kávéskanál őrölt fehérbors
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
4 dl víz

20 dkg trappista sajt durvára reszelve
10 dkg vaj vagy zsír
4 egész tojás

A hozzávalókat a reszelt sajt felével, 7 dkg olvasztott vajjal és a tojások sárgájával alaposan összekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal vigyázva, hogy ne törjön össze, lazán az alaphoz keverjük. A maradék vajjal kikenünk egy nagy tortaformát vagy muffinformát, és beleöntjük a tésztát. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tálalhatjuk ízlés szerinti párolt zöldséggel vagy egy könnyű salátával is. Jól kiegészíti az ételt egy kis tejföl, amit ízesíthetünk friss kaporral, de önmagában fogyasztva is könnyű elő- vagy vacsoraétel.

Elkészítési idő: 60 perc

Gluténmentes, cukorbetegeknek ajánlott.
6 személy esetén
kalória: 523 kcal
szénhidrát: 46 g

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr846839823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása