Hozzávalók 4-6 személyre:
30 dkg morzsolt kukorica
30 dkg CIVITA kukoricaliszt
1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
4-5 szál kakukkfű finomra vágva
1 kávéskanál őrölt fehérbors
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
4 dl víz
só
20 dkg trappista sajt durvára reszelve
10 dkg vaj vagy zsír
4 egész tojás
A hozzávalókat a reszelt sajt felével, 7 dkg olvasztott vajjal és a tojások sárgájával alaposan összekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal vigyázva, hogy ne törjön össze, lazán az alaphoz keverjük. A maradék vajjal kikenünk egy nagy tortaformát vagy muffinformát, és beleöntjük a tésztát. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tálalhatjuk ízlés szerinti párolt zöldséggel vagy egy könnyű salátával is. Jól kiegészíti az ételt egy kis tejföl, amit ízesíthetünk friss kaporral, de önmagában fogyasztva is könnyű elő- vagy vacsoraétel.
Elkészítési idő: 60 perc
Gluténmentes, cukorbetegeknek ajánlott.
6 személy esetén
kalória: 523 kcal
szénhidrát: 46 g