A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Málékásás töltött káposzta

az V. Rátkai Töltött Káposzta fesztivál győztes receptje

2015. június 15. - Istvan Cserny

toltott_kaposzta_nyertes.jpgHozzávalók

1 kg darált sertéshús
20 dkg füstölt hús darálva
10 dkg füstölt szalonna darálva (ha sovány a darált hús)
20 dkg CIVITA kukorica kásadara
20-25 db savanyú káposzta levél
1 kg gyalult savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
bors, só
2 ek. csemege őrölt pirospaprika
2 ek. sertés zsír
1 kis csokor kapor

 

Elkészítés

A kukoricadarát 1 órára langyos vízbe áztatjuk. A darált húst egy nagy tálba rakjuk, összekeverjük a füstölt hússal, szalonnával, és ízlés szerint befűszerezzük sóval, borssal, 1 ek őrölt pirospaprikával és a lereszelt fokhagymagerezdekkel. A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a füstölt áruk már adnak egy sós ízt a tölteléknek! A vöröshagymát apró kockára vágva a zsíron megdinszteljük, és a kásadarával együtt hozzáadjuk a húsos masszához, majd jól összekeverjük. A tölteléket átmosott, leveleire szedett savanyú káposztába tekerjük. A fazekat zsírral kikenjük, pirospaprikával beszórjuk, az aljára egy réteg gyalult savanyú káposztát teszünk, majd a töltött káposztákat erre rétegezzük, végül a maradék aprókáposztával befedjük. Ezt követően felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A levet ízlés szerint egy kis sóval és kaporral ízesíthetjük, majd készre főzzük. Tálaláskor CIVITA kukoricaolajban kisütött debreceni párossal, tejföllel kínálhatjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr697545402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása