A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Szedres-körtés teasütemény

2015. január 19. - Istvan Cserny

tortaszedr.jpgHozzávalók

250 g CIVITA kukoricaliszt
+ a munka terültre
2 teáskanál sütőpor
1/2 burgonyarost (vagy almarost)
200 g őrölt mandula
2 teáskanál őrölt fahéj
115 g hideg vaj felkockázva
50 g cukor+ a sütemény megszórásához
200 ml író
tej
100 g szeder
1 érett körte meghámozva, magház nélkül 1 cm-es kockákra vágva
1 tojás enyhén felverve

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 190 fok, légkeveréses: 170 fok, gáz: 5-ös fokozat). Egy tepsibe terítsünk sütőpapírt. Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a burgonyarostot,a mandulát és a fahéjat egy csipetnyi sóval.
2. Adjuk hozzá a felkockázott vajat, és ujjaink hegyével morzsoljuk össze a többi hozzávalóval, hogy zsemlemorzsa állagú keveréket kapjunk. A cukrot és az írót is keverjük hozzá, így lágy
tésztát kapunk. (Ha szükségesnek látjuk, kevés tejjel lazíthatjuk is.) Mehet bele a szeder és a körte, aztán kézzel óvatosan dolgozzuk a gyümölcsöket a tésztába.
3. Tegyük át enyhén lisztezett munkalapra, és formázzunk belőle kb. 23 cm átmérőjű korongot. Spatulával emeljük át a tepsire. Kenjük meg a tetejét a felvert tojással, és hintsünk rá kevés cukrot. Éles késsel vágjuk a tésztát 8 cikkre (mintha tortát szeletelnénk), de ne vágjuk végig, az alja maradjon egyben.
4. Süssük 40 percig, míg pirulni kezd. Kopogtassuk meg a sütemény alját, és ha olyan kongó hangot ad, mintha belül üreges lenne, akkor kész. Ha túlságosan pirulna, mielőtt átsül, fedjük le alufóliával. Még a sütés napján fogyasszuk el!

ADAGONKÉNT: 433 kcal, 9 g fehérje, 38 g szénhidrát, 27 g zsír, 9 g telített zsírsav,
3 g rost, 13 g cukor, 0,9 g só

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr277088977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása