A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Kukoricapalacsinta

2014. december 19. - Istvan Cserny

kukoricapali.jpgHozzávalók


8 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
50 g vaj
1/2 kávéskanál só
1 tojásfehérje
2,5 - 3 dl tej
CIVITA kukoricaolaj

 

Elkészítés


A tojásfehérjét villával jól felverjük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, sót, összekeverjük. Kevés tejet adunk hozzá, majd ráöntjük az olvasztott vajat. Kikeverjük, és több részletben hozzámixeljük a tejet is. A tésztának hígnak kell lennie. Azonnal süthető.
Egy teflonserpenyőt felforrósítjuk, ecsettel kiolajozzuk, egy kis merőkanállal óvatosan öntjük a tésztát, nagyon vékonyan. Lapáttal vagy palacsintakéssel óvatosan fordítjuk, hogy ne törjön, a másik oldalát is megsütjük. Minden palacsinta alá szilikonecsettel leheletnyi olajat is kenünk. Mielőtt kimerjük a következőt, mindig kanalazzuk át, keverjük fel a tésztát, mert a kukoricaliszt hajlamos leülni az edény aljára. A tésztát hígítsuk, ha besűrűsödik és nagyon vékony palacsintákat süssünk, mert ez így még mindig kicsit vastagabb lesz, mint a hagyományos. Erre felcsavaráskor jöhetünk rá. Természetesen lehetséges az is, hogy feltekerés helyett négybe hajtsuk a megtöltött palacsintákat (ez a tészta eléggé hajlékony, de azért még így is törékenyebbek).
Nemcsak lisztérzékenyeknek ajánljuk, mert nagyon finom desszert, más is szívesen fogyasztja.



A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr976997669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása