A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Gyümölcskenyér

2014. november 28. - Istvan Cserny

gyumkeny.jpgHozzávalók

250 g datolya (aszalt, magozott)
200 ml víz
  2 db banán
100 g mazsola
100 g dió (durvára tört)
100 g CIVITA kukoricadara
  1 nagy csipet szerecsendió (őrölt)
  1 nagy csipet fahéj (őrölt)
  2 csapott kávéskanál sütőpor
  2 db tojásfehérje

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy kb. 28 cm hosszú, 8 cm széles és 8 cm magas sütőformát olajozzunk ki.
A datolyát a vízzel 5-10 percig főzzük.
Ezután a datolyára a rajta maradt vízzel együtt öntsük egy turmix gépbe, adjuk hozzá a banánokat is, és turmixoljuk teljesen pürévé.
Egy nagy tálban ez idő alatt keverjük össze a mazsolát, diót, kukoricadarát, és a fűszereket, valamint a sütőport.
Végül a tojásfehérjéket verjük habbá.
Ezután a szárazanyagokat keverjük el a pürésített banánnal, és datolyával, majd a simára kevert masszát lazítsük meg a habbá vert tojásfehérjével.
A masszát öntsük az előkészített sütőformába.
Az előmelegített sütőben 180 C-on, 1 órán át süssük. Ha félidőben a teteje barnulni kezd, takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral.
Kisütést követően fordítsuk az asztalra, majd hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszeleteljük.


90 perc 1 tepsinyi

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr146940543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása