A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Sütőtök krémleves

2015. január 19. - Istvan Cserny

sutotokleves-tokmaggal.jpgHozzávalók

2 kisebb vagy 1 nagyobb sütőtök felkockázva (tisztán mérve, héja és magok nélkül kb. 75 dkg legyen)
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
3-4 cm-es gyömbér
3-4 evőkanál CIVITA kukoricaolaj 
0,5 liter tej
2-3 evőkanál CIVITA kukoricadara
1 teáskanál cukor
1-2 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbér

víz
díszítéshez : CIVITA kukoricaolaj , és pirított tökmag

Elkészítés

1. Előkészítünk minden alapanyagot, azaz a tököt megpucoljuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra, míg a gyömbért szintén kockára vágjuk, de le is reszelhetjük.
2. Felhevítjük a kukoricaolajat, rádobjuk a vöröshagymát, majd az apróra vágott gyömbért is hozzáadjuk, és gyakran kevergetve pároljuk őket.
3. Utána jöhetnek a tökkockák, amit pici vízzel felöntve, még kb. 5 percig párolunk.
4. Majd megszórjuk az őrölt fahéjjal, felöntjük a tejjel, és annyi vízzel hogy bőven ellepje a kockákat.
5. Miután felforrt, beleszórjuk a kukoricadarát, egy pici sót, a cukrot, és fedő alatt a gázt takarékra véve hagyjuk puhára főni (kb. 20-25 perc).
6. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a tök-kockák. Amennyiben igen, elzárjuk a gázt, és hagyjuk hűlni egy picit.
7. Majd botmixerrel pürésítjük, és a gázra visszahúzva, utolsó simításként még fűszerezhetjük sóval, fahéjjal, gyömbérporral. Ha szükséges, akkor kellő mennyiségű vízzel változtathatunk a sűrűségén.
8. Tálalás előtt egy száraz serpenyőben tökmagot pirítunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr797088645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása