A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Édes szezámos-chilis csirke

2015. január 16. - Istvan Cserny

wok.jpgHozzávalók

2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
1 nagyobb hagyma félbevágva
és szeletelve
3 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
5 cm-es gyömbér meghámozva
és vékonyra szeletelve
4 fél csirkemell darabokra vágva
300 g (kínai bordáskel- pak choi) vagy kelkáposzta
leveleire bontva, nagyobb levelek
félbevágva
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál CIVITA kukoricadara
1 evőkanál szójaszósz(gluténmentes)
vagy tamarind szósz, és még a tálaláshoz
3 evőkanál édes chillszósz
1 evőkanál citromlé
CIVITA kukorica tészta vagy rizs a tálaláshoz
(ízlés szerint)

Elkészítés

1. Melegítsük fel az olajat a wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Pirítsuk benne
a hagymát 5 percig, míg aranybarnára sül.Adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért, csirkét, kelt, szezámmagot, és rázva pirítsuk 5 percig, míg a csirke megsül.
2. Keverjük össze a kukoricalisztet a szójaszósszal, az édes chiliszósszal és a citromlével. Öntsük a serpenyőbe, és pirítsuk még 1 percig. Azonnal tálaljuk, szójaszósszal és tésztával vagy rizzsel (ízlés szerint).

4 Főre

Adagonként: 277 kcal, 33 g fehérje, 13 g szénhidrát, 10 g zsír, 1 g telített zsír, 3 g rost, 9 g cukor, 1,4 g só

Előkészítés: 15 perc, főzés: 10 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr777079063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása