Hozzávalók
200 g vadrizs
300 g kisebb sárgarépa meghámozva
250g piros, mag nélküli szőlő
1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
200 g zöldbab
100 g pekándió
2 nagyobb marék rukkola
200 g feta sajt morzsolva
AZ ÖNTETHEZ
2 ek. juharszirup
3 ek. balzsamecet
½ citrom leve
2 evőkanál CIVITA kukoricaolaj
Elkészítés
1. ) Főzzük meg a rizst.
Ezalatt melegítsük elő a sütőt(villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz:6-os fokozat). Tegyük a szőlőt és a répát egy nagyobb tepsibe, az egyiket az egyik felébe, másikat a másikba (mivel a szőlő levet enged amitől eláznak a répák). A répát locsoljuk meg egy kis olajjal, és sózzuk-borsozzuk. Süssük 10 percig majd tegyük félre hűlni. A főtt rizst szűrjük le hideg víz alatt, majd tegyük félre hűlni. A főtt rizst szűrjük le hideg víz alatt, majd tegyük félre a szűrőben, hogy kicsepegjen.
2. ) Forraljunk fel egy lábos vizet, és főzzük benne 2 percig a zöldbabot, míg megpuhul. Szűrjük le, és tegyük félre hűlni. Egy nagyobb tálban keverjük össze habverővel az öntet hozzávalóit kevés sóval-borssal. Adjuk hozzá a rizst, répát, babot, pekándiót, rukkolát, a feta felét, és keverjük össze alaposan.Tegyük egy tálra, majd szórjuk meg a maradék fetával és a pirított szőlővel, öntsünk rá egy kis levet a tepsiből, és tálalhatjuk is.
Adagonként: 446 kcal, 11 g fehérje, 43 g szénhidrát, 25 g zsír, 6 g telített zsír, 5 g rost, 16 g cukor, 1,3 g só
6 Főre Előkészítés: 20 perc sütés: 45 perc