Hozzávalók
1 kisebb csirke (1,3–1,6 kg)
2 hagyma vékonyra szeletelve
3 gerezd fokhagyma
10 cm-es gyömbér meghámozva
4 csillagánizs
1 ek. CIVITA kukoricaolaj
1 csirkehúsleves-kocka (1/2 l vízben megfőzve)
2 sárgarépa félbevágva és darabolva
2 ek. szójaszósz
2 tk. barna cukor
500 g burgonya meghámozva
és kisebb darabokra vágva
1 tk. CIVITA kukoricaliszt
2 ek. olívaolaj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 190 fok, légkeveréses: 170 fok, gáz: 5-ös fokozta).
Tegyük a csirkét egy mélyebb tepsibe, majd töltsük meg a belsejét hagymával, fokhagymagerezddel, egy kisebb darab gyömbérrel és 1 csillagánizzsal.
2. Locsoljuk meg a csirkét kukoricaolajjal, öntsük rá a húslevest, és fektessük mellé a sárgarépákat.
Reszeljük a marék gyömbért és fokhagymát a csirkére és a répára, szórjuk mellé a maradék
csillagánizst is. Takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük 1 óráig. Közben kétszer is vegyük le a fóliát
és locsoljuk a húst.
3. .Keverjük össze a szójaszószt és a cukrot. Öntsük rá a csirkére, majd tegyük
vissza a tepsit a sütőbe 15-20 percre. Ezalatt helyezzük a burgonyát egy fazék vízbe, forraljuk fel, fedjük le és főzzük 10 percig. Tegyük félre és tartsuk melegen.
4. Amikor a hús elkészült - ha kést szúrunk bele, tiszta lének kell kifolynia –
vegyük ki a tepsiből és egy tálon pihentessük alufólia alatt.
5. Kanalazzunk egy merőkanálnyi lét a tepsiből egy lábosba, adjuk hozzá a kukoricalisztet és 2 ek. vizet, majd forraljuk fel és keverjük, míg besűrűsödik. Szűrjük le a burgonyát, és törjük össze a kukoricaolajjal. A csirkét tálaljuk a sárgarépával, a burgonyával és a szósszal.
Melegen szedjük le a húst a csontjáról
– könnyebb, mintha másnap csinálnánk.
Könnyű 2 Főre Előkészítés: 20 perc Sütés: 1 óra 30 perc
ADAGONKÉNT: 751 kcal, 48 g fehérje, 65 g szénhidrát,
35 g zsír, 7 g telített zsír, 11 g rost, 21 g cukor, 2,5 g só