A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Gyümölcskenyér

2014. november 28. - Istvan Cserny

Hozzávalók 250 g datolya (aszalt, magozott)200 ml víz  2 db banán 100 g mazsola100 g dió (durvára tört)100 g CIVITA kukoricadara  1 nagy csipet szerecsendió (őrölt)  1 nagy csipet fahéj (őrölt)  2 csapott kávéskanál sütőpor  2 db tojásfehérje Elkészítés A sütőt…

Tovább

Citromos tejszínes spenótleves polenta kockával

Hozzávalók 20 dkg spenót 1 nagyobb krumpli 1 kisebb lila hagyma 2 gerezd fokhagyma 1/2 citrom leve   só   őrölt bors   szerecsendió 1,5 dl tejszín   2 evőkanál CIVITA kukoricaolajA polentához 7 dkg CIVITA kukoricadara 2,5 dl víz   só   őrölt bors 5 dkg sajt 2…

Tovább

Ropogós burgonya kukoricalisztben

Hozzávalók 0,5 kg burgonya200 g CIVITA kukoricalisztsóCIVITA kukoricaolaj Elkészítés Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk hosszába négybe vagy nyolcba, sózzuk meg és forgassuk meg kukoricalisztben. Helyezzük a burgonyákat egy kis olajjal kikent tepsibe és süssük a…

Tovább

Gyümölcsös kuglóf

Hozzávalók A tésztához 4 db tojás12 dkg cukor10 dkg CIVITA kukoricaliszt 2 evőkanál kakaópor15 dkg meggy (vagy bármilyen más gyümölcs ízlés szerint)A szóráshoz 5 dkg porcukor Elkészítés A gyümölcsöt lecsepegtetjük és kimagozzuk.Szétválasszuk a tojásokat (külön a…

Tovább

Répatorta

Hozzávalók A tésztához150 g sárgarépa (nyers, reszelt)  1 kiskanál sütőpor 10 g rizsliszt 10 g CIVITA kukoricaliszt  0.5 kiskanál szódabikarbóna 30 g kukoricakeményítő 20 g 50 g CIVITA kukoricadara  0.5 kiskanál fahéj (őrölt)  0.5 kiskanál szerecsendió (őrölt) …

Tovább

Spárgakrém leves sajtos polenta galuskával

Hozzávalók A leveshez1 cs spárga(ha lehet zöld)1 db vöröshagyma5 dkg vaj1 db krumpli2 db húsleveskocka1,5 dl tejföl1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt1 teáskanál cukorsóőrölt borsszerecsendió1,5 l vízgaluskához1 dl CIVITA kukoricadara2 dl vízreszelt sajtsnidlingsóőrölt…

Tovább

Polenta kelbimbóval töltve

Hozzávalók 350 g kelbimbó150 g CIVITA kukoricadara  1 vöröshagyma  4 gerezd fokhagyma  1 teáskanál őrölt köménymag  1 l víz + 1 evőkanál vegamix (szárított zöldségek)  só  1 teáskanál currypor  CIVITA kukoricaolaj  2 teáskanál édes szójaszósz vagy Worchester…

Tovább

Céklás halas polenta pirítós rukkolával

Hozzávalók polenta (8 darab nagyobb háromszöghöz): 10 dkg CIVITA kukoricadara5 dl víz1 kávéskanál só3 dkg vaj cékla:2 közepes gumó cékla (30 dkg)2 fej (lila)hagyma (6-7 dkg)1 evőkanál CIVITA kukoricaolaj4 evőkanál balzsamecet a szendvicshez még szükséges:10 dkg füstölt,…

Tovább

Polenta korongok birsalmás kéktúró topping-al

Hozzávalók 230 ml frissen csavart almalé 230 ml portói bor  50 g cukor   1 rozmaring ágacska   1 nagy birs meghámozva és kockákra vágva 500 g CIVITA kukoricadara    ½ teáskanál őrölt fekete bors 60 g morzsolt (kék)túró.        Elkészítés - Az almalét, bort,…

Tovább

Bundázott csirkemell salátaágyon

Hozzávalók  50 dkg csirkemellfilé 10 dkg CIVITA kukoricaliszt  2 teáskanál só  1 evőkanál szárított, őrölt rozmaring  2 tojás  CIVITA kukoricaolaja salátához:  1 kis fej újkáposzta (50 dkg)  2 szál répa (30 dkg)  1/2 fej lilahagyma (3 dkg) 30 dkg görög joghurt  1…

Tovább
süti beállítások módosítása