A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Polenta kelbimbóval töltve

2014. november 27. - Istvan Cserny

kelbpul.jpgHozzávalók

350 g kelbimbó
150 g CIVITA kukoricadara
  1 vöröshagyma
  4 gerezd fokhagyma
  1 teáskanál őrölt köménymag
  1 l víz + 1 evőkanál vegamix (szárított zöldségek)
  só
  1 teáskanál currypor
  CIVITA kukoricaolaj
  2 teáskanál édes szójaszósz vagy Worchester szósz

Elkészítés

Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ezen az ágyon pároljuk meg a félbevágott kelbimbókat is. Fűszerezzük köménymaggal.
Közben egy liter vizet forraljunk fel, adjunk hozzá vegamixet, sót, curry port és a szójaszószt.
Állandó kevergetés közben lazán szórjuk bele a kukoricadarát, és lassú tűzön kevergessük 10-15 percet. Ezalatt besűrűsödik, szinte megáll benne a fakanál. Sózzuk, borsozzuk, keverjünk hozzá két evőkanál olajat.
Vegyünk egy 26 cm átmérőjű csatos tortaformát, olajozzuk ki, és egy cm vastagon terítsünk egy réteg puliszkát az aljára, oldalára.
Rakjuk ki rajta a kelbimbót, majd öntsük rá a maradék puliszkát is. Igazgassuk el, hogy ne maradjanak légbuborékok.

Forró sütőben süssük 20 percet míg a a teteje meg nem pirul.
6 adag

 

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr256934961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása