Hozzávalók
350 g kelbimbó
150 g CIVITA kukoricadara
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
1 l víz + 1 evőkanál vegamix (szárított zöldségek)
só
1 teáskanál currypor
CIVITA kukoricaolaj
2 teáskanál édes szójaszósz vagy Worchester szósz
Elkészítés
Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ezen az ágyon pároljuk meg a félbevágott kelbimbókat is. Fűszerezzük köménymaggal.
Közben egy liter vizet forraljunk fel, adjunk hozzá vegamixet, sót, curry port és a szójaszószt.
Állandó kevergetés közben lazán szórjuk bele a kukoricadarát, és lassú tűzön kevergessük 10-15 percet. Ezalatt besűrűsödik, szinte megáll benne a fakanál. Sózzuk, borsozzuk, keverjünk hozzá két evőkanál olajat.
Vegyünk egy 26 cm átmérőjű csatos tortaformát, olajozzuk ki, és egy cm vastagon terítsünk egy réteg puliszkát az aljára, oldalára.
Rakjuk ki rajta a kelbimbót, majd öntsük rá a maradék puliszkát is. Igazgassuk el, hogy ne maradjanak légbuborékok.
Forró sütőben süssük 20 percet míg a a teteje meg nem pirul.
6 adag