Hozzávalók
230 ml frissen csavart almalé
230 ml portói bor
50 g cukor
1 rozmaring ágacska
1 nagy birs meghámozva és kockákra vágva
500 g CIVITA kukoricadara
½ teáskanál őrölt fekete bors
60 g morzsolt (kék)túró.
Elkészítés
- Az almalét, bort, cukrot és rozmaring ágat tedd oda főni, egy közepes edényben, lassú tűzön. Mikor forrni kezd, add hozzá a felkockázott birsalmát, és vedd kisebb lángra a tüzet. Kb. 45 percig főzd, amíg a birs megpuhul, aztán vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
- Szűrd le a levét, válaszd külön a birskockákat, és dobd ki a rozmaringot. A folyadékot töltsd vissza az edénybe, és tedd újra a tűzre. Kb. 10 percig hagyd forrni, míg a szintje a felére csökken. Ha kész, tartsd melegen.
– Készítsd el a kukoricadara-korongokat. Tégy forrni egy edénybe annyi vizet, amennyit majd felvesz a kukoricadara. Adj hozzá pici sót. Amikor fő, fokozatosan keverd bele a darát, vigyázva arra, hogy ne csomósodjon meg. Főzd keményre, majd vedd le a tűzről. Melegen öntsd egy gyúrótáblára, és egyengesd el kb. 2 centiméter vastagra. Ha kihűlt, szeld 14 korongra. Ezeket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg fekete borssal, és dugd a sütőbe, míg felmelegszenek és enyhén megpirulnak.
– Ha megvannak, tedd a tetejükre a birsalma-kockákat és a morzsolt kék túrót. Tedd vissza a sütőbe, míg a túró el nem olvad. Végül, tálalás előtt, öntsd le őket az almaleves, boros szósszal!