A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Polenta korongok birsalmás kéktúró topping-al

2014. november 26. - Istvan Cserny

pubirs.jpgHozzávalók

230 ml frissen csavart almalé
230 ml portói bor
  50 g cukor
   1 rozmaring ágacska
   1 nagy birs meghámozva és kockákra vágva
500 g CIVITA kukoricadara
    ½ teáskanál őrölt fekete bors
 60 g morzsolt (kék)túró.

 

 

 

 
Elkészítés

- Az almalét, bort, cukrot és rozmaring ágat tedd oda főni, egy közepes edényben, lassú tűzön. Mikor forrni kezd, add hozzá a felkockázott birsalmát, és vedd kisebb lángra a tüzet. Kb. 45 percig főzd, amíg a birs megpuhul, aztán vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

- Szűrd le a levét, válaszd külön a birskockákat, és dobd ki a rozmaringot. A folyadékot töltsd vissza az edénybe, és tedd újra a tűzre. Kb. 10 percig hagyd forrni, míg a szintje a felére csökken. Ha kész, tartsd melegen.

– Készítsd el a kukoricadara-korongokat. Tégy forrni egy edénybe annyi vizet, amennyit majd felvesz a kukoricadara. Adj hozzá pici sót. Amikor fő, fokozatosan keverd bele a darát, vigyázva arra, hogy ne csomósodjon meg. Főzd keményre, majd vedd le a tűzről. Melegen öntsd egy gyúrótáblára, és egyengesd el kb. 2 centiméter vastagra. Ha kihűlt, szeld 14 korongra. Ezeket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg fekete borssal, és dugd a sütőbe, míg felmelegszenek és enyhén megpirulnak.

– Ha megvannak, tedd a tetejükre a birsalma-kockákat és a morzsolt kék túrót. Tedd vissza a sütőbe, míg a túró el nem olvad. Végül, tálalás előtt, öntsd le őket az almaleves, boros szósszal!

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr466934651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása