Hozzávalók
1 dl víz
30 g CIVITA kukoricadara
10 g vaj
1 kávéskanál cukor
1 cm-es vanília darab (vagy két csepp vaníliakivonat)
7,5 dl tej
1 tojássárga
1/4 kávéskanál só
25 g cukor (2 csapott evőkanál)
Elkészítés
Jénai tálba öntjük a vizet, beleszórjuk a darát, hozzáadjuk a vajat és a kávéskanálnyi cukrot. Mikrohullámú sütőben 60%-on 6 percig főzzük (Főző lapon addig míg nem kezd sűrűsödni). Kivesszük, lelapogatjuk, tömörítjük s hagyjuk kihűlni.
7,5 dl tejet a darabka vaníliával megmelegítjük, úgy, hogy ne forrjon (4-5 perc 100%-on). Beletesszük a sót, cukrot. Egy porcelántálban elkeverjük a tojássárgáját, s a forró tejet ráöntjük és elkavarjuk. A kukoricadarából kiskanállal galuskákat szaggatunk és a tejbe rakjuk őket.