A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Rákleves édeskukoricával

2014. november 21. - Istvan Cserny

rakleves-edeskukoricaval.jpgHozzávalók

15 dkg darabolt rákhús
30 dkg konzerv csemegekukorica
1 kiskanál szójaszósz
2 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
1 csipet ételízesítő (delikát)
15 dl csirkehúslé
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

3 evőkanálnyi vízzel összekeverjük a kukoricalisztet. A csirke alaplét egy nagy fazékban fölforraljuk. Hozzáadjuk az édeskukoricát vagy a csemegekukoricát, a rákot, ízlés szerint sót és borsot, a szójaszószt és a nátrium-glutamátot. Lassú tűzön 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a vízzel elkevert kukoricalisztet, lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a leves besűrűsödik. Azonnal tálaljuk. Tálalás előtt a forró levesbe fölvert tojásfehérjét is keverhetünk.

Elkészítési idő: 20 perc  adag: 6-8 főre

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr116921211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása