Hozzávalók
15 dkg darabolt rákhús
30 dkg konzerv csemegekukorica
1 kiskanál szójaszósz
2 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
1 csipet ételízesítő (delikát)
15 dl csirkehúslé
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
3 evőkanálnyi vízzel összekeverjük a kukoricalisztet. A csirke alaplét egy nagy fazékban fölforraljuk. Hozzáadjuk az édeskukoricát vagy a csemegekukoricát, a rákot, ízlés szerint sót és borsot, a szójaszószt és a nátrium-glutamátot. Lassú tűzön 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a vízzel elkevert kukoricalisztet, lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a leves besűrűsödik. Azonnal tálaljuk. Tálalás előtt a forró levesbe fölvert tojásfehérjét is keverhetünk.
Elkészítési idő: 20 perc adag: 6-8 főre