Hozzávalók
50 dkg sült sertéshús
5 dkg garnélarák
másfél kiskanál malátaecet
1 db tojás
15 dl csirkehúslé
1 mokkáskanál CIVITA kukoricaolaj
2 szál karikára vágott újhagyma
1 evőkanál kristálycukor
½ kiskanál világos szójaszósz
1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
½ kiskanál nátrium-glutamát
5 dkg fekete gomba
2 és fél dkg szeletelt bambuszrügy vagy spárga
1 kiskanál sötét szójaszósz
1 kiskanál chiliszósz
½ kiskanál Shao Hsing bor
vagy
½ kiskanál száraz cherry
ízlés szerint só
Elkészítés
Az alapanyagokat, köztük a roston sült, csíkokra vágott sertéshússal és az 5 percig forrásban lévő vízben áztatott, majd csíkokra vágott feketegombával, a tojás és a 2 evőkanál vízzel péppé kevert kukoricaliszt kivételével hozzáadjuk a csirkeléhez, és lassú tűzön 4-5 percig főzzük.
Óvatosan belekeverjük a péppé kevert kukoricalisztet, és újabb 2-3 percig forraljuk, amíg a leves besűrűsödik és opálosan áttetszővé válik.
Ekkor levesszük a tűzről, és lassú keverés közben belecsurgatjuk a fölvert tojást, ami a még forró levesben szálakká fő szét.
Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc ------- kis gyakorlattal elkészíthető---------- adag: 6-8 főre