A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Erős-savanyú leves

2014. november 21. - Istvan Cserny

eros-savanyu-leves.jpgHozzávalók

50 dkg sült sertéshús
5 dkg garnélarák
másfél kiskanál malátaecet
1 db tojás
15 dl csirkehúslé
1 mokkáskanál CIVITA kukoricaolaj
2 szál karikára vágott újhagyma
1 evőkanál kristálycukor
½ kiskanál világos szójaszósz
1 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
½ kiskanál nátrium-glutamát
5 dkg fekete gomba
2 és fél dkg szeletelt bambuszrügy vagy spárga
1 kiskanál sötét szójaszósz
1 kiskanál chiliszósz
½ kiskanál Shao Hsing bor
vagy
½ kiskanál száraz cherry
ízlés szerint só

Elkészítés

Az alapanyagokat, köztük a roston sült, csíkokra vágott sertéshússal és az 5 percig forrásban lévő vízben áztatott, majd csíkokra vágott feketegombával, a tojás és a 2 evőkanál vízzel péppé kevert kukoricaliszt kivételével hozzáadjuk a csirkeléhez, és lassú tűzön 4-5 percig főzzük.

Óvatosan belekeverjük a péppé kevert kukoricalisztet, és újabb 2-3 percig forraljuk, amíg a leves besűrűsödik és opálosan áttetszővé válik.

Ekkor levesszük a tűzről, és lassú keverés közben belecsurgatjuk a fölvert tojást, ami a még forró levesben szálakká fő szét.

Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc -------  kis gyakorlattal elkészíthető----------  adag: 6-8 főre

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr426920527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása