A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Alföldi gombócleves

2014. november 18. - Istvan Cserny

alfoldigomb.jpgHozzávalók

8 dkg darabolt fehérrépa
8 dkg darabolt sárgarépa
5 dkg CIVITA kukoricadara
20 dkg darált sertéshús
5 dkg zöldborsó
5 dkg margarin
3 db tojás
3 dkg apróra vágott vöröshagyma
12 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 gramm őrölt bors
1 dl paradicsompüré
1 dkg só
ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

A húst kukoricadarával, margarinnal, tojással, sóval, borssal összekeverjük, 30 percig pihentetjük.
Közben a zöldségeket egyforma kockára vágjuk és a margarinos hagymával megpároljuk. Paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáadva, 1,2 liter delikátos alaplével felengedjük és 10 percig forraljuk a beleszaggatott gombócokkal.

60 perc 5 főre Könnyű

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr346912871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása