Hozzávalók
8 dkg darabolt fehérrépa
8 dkg darabolt sárgarépa
5 dkg CIVITA kukoricadara
20 dkg darált sertéshús
5 dkg zöldborsó
5 dkg margarin
3 db tojás
3 dkg apróra vágott vöröshagyma
12 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 gramm őrölt bors
1 dl paradicsompüré
1 dkg só
ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
A húst kukoricadarával, margarinnal, tojással, sóval, borssal összekeverjük, 30 percig pihentetjük.
Közben a zöldségeket egyforma kockára vágjuk és a margarinos hagymával megpároljuk. Paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáadva, 1,2 liter delikátos alaplével felengedjük és 10 percig forraljuk a beleszaggatott gombócokkal.
60 perc 5 főre Könnyű