Hozzávalók
(egy kis tepsire)
1 bögre mandula vagy 15 dkg mandulaliszt
1 bögre nyers mogyoró
1 bögre CIVITA kukoricaliszt
kb. 1 bögre víz
3-4 evőkanál kakaópor
9-10 evőkanál xilit vagy méz
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
1/2 bögre CIVITA kukoricaolaj
10 dkg min. 70%-os étcsokoládé
1 mk. fahéj
1 mk. gyömbér
30-35 szem eper
Elkészítés
A mandulát daráljuk le. A sütőt 180 fokra készítsük elő.
Az összes száraz hozzávalót összekeverjük egy tálban, hozzáöntjük az olajat és a vizet. Meg lehet próbálni esetleg víz helyett tejjel is. Piskóta sűrűségű tésztát kaptunk.
A végén a csokit beletördeljük.
Sütőpapírral kibéleljük, tepsibe öntjük a tésztát.
Az epret megtisztítjuk, kettévágjuk és egy kis kukoricalisztbe megforgatjuk. Szépen sorban rárakosgatjuk a tésztára. Eper helyett bármilyen gyümölcs, vagy befőtt is jó.
Elkészítési idő kb. 30 perc (darálással együtt) + sütési idő kb. 45 perc
Mérőeszköz: egy 2,5 dl-es bögre