Hozzávalók
2,5 dl tej
8 deci víz
só
2 gerezd fokhagyma
30 dkg CIVITA kukoricadara
3 tojás
bazsalikom
póréhagyma a tálaláshoz
Elkészítés
2,5 deci tejet 8 deci vízzel összekeverek. Sóval és 2 gerezd fokhagymával ízesítve felforralom. 30 deka kukoricadarát belekeverek és kevergetve addig főzöm amíg az edény falától elválik. A tűzről lehúzom, 10 percig lefedve állni hagyom. Ezután 3 tojást beleütök, csipetnyi bazsalikommal fűszerezem és jól összedolgozom. Egy kisebb tepsit alufóliával kibélelek, és a kukoricakását kétujjnyi vastagon belesimítom. Megvárom míg kihűl és megkeményedik. Utána pogácsaszaggatóval kiszúrom és nem túl forró vajban a pogácsák ,mindkét oldalát világosbarnára sütöm. Papírtörölközőkre szedem hogy a felesleges zsiradékot leitassam. Paradicsommártással és párolt póréhagymával tálalom.
1 óra 4 főre Könnyű
Beleütjük a tojást | Kisszaggatjuk | Világosbarnára sütjük |
![]() |
![]() |
![]() |