A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Brokkolikrémleves puliszkagombóccal

2014. november 05. - Istvan Cserny

brokkolipu.jpgHozzávalók

60 dkg brokkoli
  5 dkg vaj
  2 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
  6 dl zöldségalaplé
     só
     bors
     szerecsendió
1,5 dl tejszín
  5 evőkanálCIVITA kukoricadara
  1 kiskanál paprikakrém
  5 dkg parmezán

Elkészítés

Rózsákra szedjük a brokkolit, majd kissé megfuttatjuk az olvasztott vajban. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, és felöntjük a zöldségalaplével. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről.
A Ievesbetéthez 1,5 dl vizet felforralunk egy kis sóval, beleszórjuk a kukoricadarát, és kevergetve addig
főzzük, amíg az edény falától elválik. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a paprikakrémet meg a parmezánt.
Melegen, vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle.
Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és a puliszkagombócokkal kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc 1 adag: 300 kcal

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr326866973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása