Hozzávalók
60 dkg brokkoli
5 dkg vaj
2 evőkanál CIVITA kukoricaliszt
6 dl zöldségalaplé
só
bors
szerecsendió
1,5 dl tejszín
5 evőkanálCIVITA kukoricadara
1 kiskanál paprikakrém
5 dkg parmezán
Elkészítés
Rózsákra szedjük a brokkolit, majd kissé megfuttatjuk az olvasztott vajban. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, és felöntjük a zöldségalaplével. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről.
A Ievesbetéthez 1,5 dl vizet felforralunk egy kis sóval, beleszórjuk a kukoricadarát, és kevergetve addig
főzzük, amíg az edény falától elválik. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a paprikakrémet meg a parmezánt.
Melegen, vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle.
Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és a puliszkagombócokkal kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc 1 adag: 300 kcal