Hozzávalók
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg CIVITA kukoricadara
- 20 dkg CIVITA kukoricaliszt átszitálva
- 10 dkg gluténmentes kenyérmorzsa
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dl zsíros tej
- 3 tojás felverve
- 5 dkg méz
- 0,5 dl CIVITA kukoricaolaj
- 20 dkg aszalt eper
50 dkg friss eper
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a kukoricalisztet, a kenyérmorzsát és a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat: a tejet, a tojásokat, a mézet, valamint az olívaolajat. A száraz hozzávalókhoz csurgassuk apránként a folyékony keveréket, és alaposan dolgozzuk össze. Ezután keverjük bele a reszelt citromhéjat, az apróra vágott aszalt epret, valamint a negyedekre vágott epret.
Öntsük a kivajazott tortaformába a keveréket, és 50 perc alatt süssük készre. Tartsuk szemmel, félidőben ajánlatos egy alufólia darabbal lefedni a tetejét a süteménynek, ha látjuk, hogy már a széle kezd barnulni - nehogy megégjen.
Langyosan tálaljuk, meghintve porcukorral.