A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Epres polentatorta

2014. november 03. - Istvan Cserny

29932_epres-polentatorta.jpgHozzávalók

  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg CIVITA kukoricadara
  • 20 dkg  CIVITA kukoricaliszt átszitálva
  • 10 dkg gluténmentes kenyérmorzsa
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dl zsíros tej
  • 3 tojás felverve
  • 5 dkg méz
  • 0,5 dl CIVITA kukoricaolaj
  • 20 dkg aszalt eper
    50 dkg friss eper
    1/2 teáskanál őrölt fahéj
    1 citrom reszelt héja
    1 kávéskanál só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a kukoricalisztet, a kenyérmorzsát és a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat: a tejet, a tojásokat, a mézet, valamint az olívaolajat. A száraz hozzávalókhoz csurgassuk apránként a folyékony keveréket, és alaposan dolgozzuk össze. Ezután keverjük bele a reszelt citromhéjat, az apróra vágott aszalt epret, valamint a negyedekre vágott epret.

Öntsük a kivajazepres-polentatorta.jpgott tortaformába a keveréket, és 50 perc alatt süssük készre. Tartsuk szemmel, félidőben ajánlatos egy alufólia darabbal lefedni a tetejét a süteménynek, ha látjuk, hogy már a széle kezd barnulni - nehogy megégjen.

Langyosan tálaljuk, meghintve porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr786860185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása