A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Juhtúróval rakott puliszka

2014. október 29. - Istvan Cserny

rakottpuliszka.pngHozzávalók

1 bögre CIVITA kukoricaliszt
1-2 db hagyma
fűszerpaprika
CIVITA kukoricaolaj
20 dkg juhtúró

 

Elkészítés

A kukoricalisztet forró vízbe engedjük, rövid ideig forraljuk, majd leszűrjük, és sűrű péppé keverjük. Ha sűrű nagyon, hozzáöntünk a leszűrt léből.
A kikevert sűrű kását visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a fazék falától, ezután deszkára borítjuk, és fehér cérnával szeleteljük.
A felszelt puliszkát egy kikent tepsibe soronként lerakjuk juhtúróval rétegezve, míg tartanak az alapanyagok. Tetejére puliszka kerüljön.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, és a rakott puliszka tetejére öntjük. Sütőbe dugjuk, átforrósítjuk és tálaljuk.
Megjegyzés:

Só azért nem kell, mert a juhtúró nagyon sós. Szemnek tetszetős sárga, fehér, piros, barna színek ragyognak, íze nagyon finom, tápláló, olcsó, gyors.

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr66843323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása