Hozzávalók
2 evőkanál krémes mogyoróvaj (cukor nélkül)
1 gerezd fokhagyma vékonyra reszelve
1/2-1/2 teáskanál őrölt koriander, kömény
és füstölt paprika
1 közepes tojás
2 csirkemellfilé csont és bőr nélkül
A salátához
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál CIVITA kukoricaolaj
2 nagyobb marék salátalevél
10 cm-es uborkadarab félbevágva és szeletelve
1 sárgarépa durvára reszelve
1 salottahagyma félbevágva és szeletelve
marék koriander darabolva
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tegyük a mogyoróvajat, fokhagymát, fűszereket és tojást egy kisebb tálba, és keverjük össze egy villával. Forgassuk meg benne a csirkedarabokat, és tegyük a tepsibe. Öntsük a tetejére a tálban maradt szószt. Süssük 20 percig, míg a bundája megkeményedik, a csirke pedig megpuhul.
2. Keverjük össze az ecetet és az olajat egy kis tálban, adjuk hozzá a salátát, uborkát, répát, gyöngyhagymát és koriandert (ízlés szerint). Keverjük össze, és a csirkével tálaljuk.
Adagonként: 321 kcal, 39 g fehérje, 8 g szénhidrát,
14 g zsír, 3 g telített zsír, 4 g rost, 6 g cukor, 1,5 g só