A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Sült mogyorós csirke salátaágyon

2015. január 19. - Istvan Cserny

csirsal.jpgHozzávalók

2 evőkanál krémes mogyoróvaj (cukor nélkül)
1 gerezd fokhagyma vékonyra reszelve
1/2-1/2 teáskanál őrölt koriander, kömény
és füstölt paprika
1 közepes tojás
2 csirkemellfilé csont és bőr nélkül
A salátához
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál CIVITA kukoricaolaj 
2 nagyobb marék salátalevél

10 cm-es uborkadarab félbevágva és szeletelve
1 sárgarépa durvára reszelve
1 salottahagyma félbevágva és szeletelve
marék koriander darabolva

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tegyük a mogyoróvajat, fokhagymát, fűszereket és tojást egy kisebb tálba, és keverjük össze egy villával. Forgassuk meg benne a csirkedarabokat, és tegyük a tepsibe. Öntsük a tetejére a tálban maradt szószt. Süssük 20 percig, míg a bundája megkeményedik, a csirke pedig megpuhul.
2. Keverjük össze az ecetet és az olajat egy kis tálban, adjuk hozzá a salátát, uborkát, répát, gyöngyhagymát és koriandert (ízlés szerint). Keverjük össze, és a csirkével tálaljuk.

Adagonként: 321 kcal, 39 g fehérje, 8 g szénhidrát,
14 g zsír, 3 g telített zsír, 4 g rost, 6 g cukor, 1,5 g só

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr57088539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása