A KUKORICA LEGJAVA

Civita Food

Spanyol paradicsomsaláta

2015. január 15. - Istvan Cserny

paradicsomtal.jpgHozzávalók

1,25 kg vegyes paradicsom (más-más
fajtájú és színű, de legyenek
szobahőmérsékletűek)
1/2 vöröshagyma vékonyra szeletelve
1 1/2 teáskanál kristálycukor
kis csokor petrezselyemzöld darabolva
2 evőkanál sherryecet
4 evőkanál CIVITA kukoricaolaj  + a hintéshez
1 kis gerezd fokhagyma
50 g pirított, darabolt mandula
6 szelet lberico vagy Serrano sonka
75 g Manchego sajt vékony szeletekre vágva

Elkészítés

1. Szeleteljük fel a paradicsomot, és rendezzük el egy tálon a hagymával. Hintsük meg sóval és 1/2 evőkanál cukorral. Hagyjuk 10 vagy akár 30 percig is állni. Ezalatt készítsük el az öntetet. 

2. Öntsük a petrezselymet, ecetet, olajat, maradék cukrot, fokhagymát, a mandula felét és egy kis sót a robotgépbe, és készítsünk belőle pestót ha túl sűrű, adjunk hozza egy kis vizet is. Rendezzük el a sonkaszeleteket a paradicsom és a hagyma között, és úgy rendezzük el, hogy a közepe magasabban legyen a tálon. Hintsük meg az öntettel a maradék mandulával és a Manchego sajttal.

Adagonként: 406 kcal, 18 g fehérje, 13 g szénhidrát,
31 g zsír, 5 g telített zsír, 9 g rost, 12 g cukor, 1,4 g só

6 Főre előételként ebédre 4 főre
Elkészítési idő: 25 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://civita.blog.hu/api/trackback/id/tr737075931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása